Een bericht van recruiter X die op het eerste oog heel persoonlijk en aantrekkelijk lijkt, maar later gewoon een standaard berichtje blijkt te zijn..

Recruiter spam

Recruiter spam, irritanter kan bijna niet..

Het is ook weer zo “onbeleefd” om op geen enkel berichtje te antwoorden. Hou de eer aan jezelf denk ik altijd.

Wil je toch antwoorden zonder daar veel tijd en moeite in te steken?

Bert-Jan stuurde me deze geweldige template die je zo kunt kopiëren, plakken en versturen als reactie op spam van een recruiter. Het enige dat je hoeft te doen, is het invullen van jouw naam, de naam van de spammende recruiter, het bedrijf van de aangeboden vacature en eventueel jouw werkzame jaren bij jouw huidige werkgever.

Hoe noemen ze dat ook alweer? Een koekje van eigen deeg, toch?

Hieronder de reactie in het Nederlands. Klik hier voor de reactie in het Engels.

Goedemorgen <naam recruiter>,

Bedankt voor je persoonlijke bericht! En wat fijn dat we tutoyeren! En wat fijn dat je mijn naam goed hebt gespeld!

Dat waardeer ik altijd zo van de mensen van <bedrijf>, de persoonlijke notitie in een bericht. Ik kan me nog goed herinneren dat ik net van school kwam en werd overladen door recruiters met de meest fantastische droombanen die ik maar kon wensen. Dat gevoel dat je uniek bent, dat vond ik leuk! Hartverwarmend gewoon.

Maar later bleek dat de recruiters willekeurig naar trefwoorden zochten (zoals .NET en C # en SQL, maar ook Angular, React, Knockout, Fullstack, MongoDb, Backend en blockchain) in een zoekmachine en dat mijn naam met vele duizenden tegelijk uit die zoekmachine kwam.

Of ook tenenkrommend: dat mijn e-mailadres blijkbaar in een grote lijst onzorgvuldig geselecteerde lotgenoten stond en daar een zeer ontactische e-mail naar gestuurd wordt, waaruit later bleek dat de persoon in kwestie geen idee had wie ik was en gewoon maar wat deed…

Of nog erger, dat ik erachter kwam dat geen enkel bericht persoonlijk was, maar slechts 1 op 1 uit een vacaturesite werd gehaald, in een zogenaamd sjabloon werd gegoten, mijn naam erboven was geplaatst, keuze uit 3 verschillende soorten begroeting en de mailing klaar was om misschien 10.000 mensen te benaderen.

Dat was een enorme teleurstelling voor mij en deed me veel pijn. Tot ik in contact kwam met <bedrijf>!

Maar misschien moet ik mijn excuses aanbieden, want ik denk niet dat mijn vorige bericht is aangekomen.
Nadat ik een tijdje niets van jullie heb gehoord, ben ik op zoek gegaan naar een interessante vacature.
Ik ben nu al weer <werkzame jaren> werkzaam bij <huidige werkgever> en dat bevalt me heel goed!

Natuurlijk wens ik je het allerbeste en nogmaals bedankt voor je persoonlijke berichten, <naam recruiter>!
Veel succes met verder zoeken naar geschikte kandidaten en een fijne dag!

Met vriendelijk groet,

<naam>

Hoe reageer jij op al die recruiter spam? Heb je een standaard reactie of reageer je gewoon totaal niet?

Anyway, doe er je voordeel mee 😀

GESCHREVEN DOOR:

Wesley Bosman

Wesley maak je gelukkig met de nieuwste technologie. Vooral met nieuwe gadgets of gave software welke ons leven makkelijker maken. Daarnaast interesseert psychologie en het menselijk lichaam hem als geen ander.

"Waarom doen we eigenlijk wat we doen? En hoe kan dat beter?" zijn 2 vragen die hem voornamelijk bezig houden.

Hij is er van overtuigd dat het anders kan en beter moet voor IT'ers: GEEN recruiter spam meer, MEER nieuwe kansen en BETER passende organisatie voor elke IT'er.

Met de gratis Magisco app wil hij een revolutie in gang zetten - liever vandaag nog dan morgen pas.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>