Ken je dat sprookje van..

al die bedrijven die op zoek zijn naar IT-specialisten maar ze niet kunnen vinden, waardoor alle IT'ers gek worden van alle recruiter spam?


Oh nee.. Dat is geen sprookje, dat is de realiteit.

Die realiteit konden wij van Magisco niet meer aanzien. Dit deed ons beseffen dat de IT-markt toe was aan een grote verandering op het gebied van personeel werven.

Over Magisco

Magisco draait de rollen om

Voor het overgrote deel van ons leven zijn we aan het werk, daarom is het logisch dat een groot deel van het geluk - dat wij als mensen ervaren - wordt beïnvloed door onze baan. Een goed passende baan is dus zeker belangrijk, maar wat is een passende baan?


Wij geloven dat dit niet alleen schuilt in je functie en "doen wat je leuk vindt", maar juist ook voor een groot deel in het gevoel dat je thuishoort in het bedrijf waar je voor werkt. Dat "thuisgevoel" ontstaat wanneer de binnenkant van het bedrijf strookt met de "soft skills" (persoonlijke vaardigheden en voorkeuren) van de persoon.


Dat het oordeel "jup, wij zijn een match" in eerste instantie altijd vanuit bedrijven komt, is eigenlijk vreemd als je bedenkt dat de IT'er zichzelf veel beter kent en daar dus een veel betere inschatting van kan maken.


Dat dit gebeurt is gek maar niet onlogisch, want als IT'er was het onmogelijk om op voorhand te beoordelen of een bedrijf goed matcht zonder een tijdje werkzaam te zijn in dat bedrijf. Op voorhand kun je geen inschatting maken van de "binnenkant" van het bedrijf; je gaat bijvoorbeeld de bedrijfscultuur, type collega's en verschillende routines etc. pas leren kennen als je een tijdje werkzaam bent binnen het bedrijf.

Maggy matching

Wat onmogelijk was, maken wij mogelijk.

Door een innovatieve manier van matchen lossen we dit probleem op. Deze innovatieve manier van matchen zorgt voor een win-win situatie voor zowel IT'ers als bedrijven.

Magisco

De winst voor

De werkzoekende IT'er

  • Heeft de touwtjes in handen en bepaalt of er een match is of niet;
  • Blijft anoniem tot hij/zij een match maakt en vermijdt zo de spam van alle recruiters;
  • Verspilt geen tijd aan persoonlijke gesprekken met bedrijven die op voorhand al niet matchen.
Maggy handshake

De winst voor

Het bedrijf

  • Betaalt geen hoge commissie fee
  • Ziet de kwaliteit van het werk (en daarmee ook de omzet) stijgen door meer tevreden werknemers;
  • Magisco's intelligente manier van matchen laat zien waarom IT'ers voor uw bedrijf of andere bedrijven kiezen.
  • Ziet de efficiëntie stijgen door een betere samenhang binnen het team en een betere focus (efficiënter betekent minder werknemers nodig voor hetzelfde werk = kosten dalen);

De nieuwe manier van matchen en recruitment

IT's connecting, not recruiting

Kortom, naast de match in functievereisten is het extreem belangrijk dat de soft skills van een kandidaat matchen met de binnenkant van een bedrijf.


Niet alleen voor de groei van het bedrijf is dit belangrijk, maar de IT'er zal hierdoor onderaan de streep veel gelukkiger zijn en zich persoonlijk veel beter kunnen ontwikkelen.

Degenen achter Magisco

Meet ..

Erik Koeze

Erik Koeze

Maggy van Magisco

De matchmaker

Maggy van Magisco

Wesley Bosman

Wesley Bosman

Wij geloven dat gelukkige IT'ers automatisch (en onbewust) bijdragen aan een betere wereld. Als de IT'er zelf gelukkig is, is hij/zij meer in staat om andere personen gelukkig en/of bedrijven beter te maken. 


Dat is waarom wij bestaan. Dat is waarom wij met passie, emotie en volledige toewijding werken aan ons platform.


We leven niet om te werken, maar we leven om het beste uit ons leven te halen.

>