Ik hoor het je denken: Weer een platform dat mij zogenaamd kan helpen bij het vinden van mijn droombaan met allerlei ict vacatures. ‘’Vooruitstrevend, van nu én digitaal’’. Ik ga niet liegen tegen je: Deze drie woorden passen ook bij ons in het rijtje. Wij zijn het nieuwe vooruitstrevende digitale platform van nu, maar dan beter!

Maar waarom? Dat leg ik uit in dit artikel.

ICT vacatures

Wanneer je op zoek gaat naar jouw nieuwe droombaan, verdrink je bijna in de woeste zee van platformen die jou hier graag bij willen helpen. Bekende voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld Indeed en LinkedIn.

Indeed is in feite een grote zoekmachine voor vacatures. Je kunt je CV plaatsen waardoor bedrijven je kunnen vinden, maar zij bieden ook de mogelijkheid om zelf op zoek te gaan naar jouw nieuwe baan. LinkedIn daarentegen neigt meer naar een sociaal platform. Op jouw profiel, die ook dient als digitaal CV, geef je aan of je open staat voor een nieuwe uitdaging. Daarnaast kun je eenvoudig netwerken en zelf op zoek naar een nieuwe baan.

Twee platformen die ontzettend populair zijn voor het zoeken van een baan, maar toch mist er naar onze mening nog wat op de platformen.

Niet arrogant, wel vastberaden en trots

Even terug naar het begin van dit artikel, naar de allereerste alinea waarin ik stel dat Magisco beter is dan alle andere platformen voor het zoeken van een ict baan. Arrogant wil ik namelijk niet overkomen.

Erik, mede-eigenaar Magsico, verwoordde dat laatst heel mooi:

“Ik weet dat Magisco het beste platform voor het vinden van jouw IT-droombaan is, omdat we lang - echt heel lang hebben gebroed op dit platform. Gebrainstormd, ideeën uitgewerkt, plannen aangepast en weer getest. En dat x 83984982 zo'n beetje..”


Erik Koeze

In december 2018 hebben we alle bevindingen en ideeën in één platform gegoten waarmee we het onmogelijke, mogelijk hebben gemaakt. Door een innovatieve manier van matchen tackelen wij een aantal problemen in de (IT) recruitment wereld - waar ik eerder al een uitgebreid artikel over schreef.

Wat doet Magisco dan anders met ict vacatures?

Bij Magisco doen we het compleet anders in 3 verschillende opzichten.

#1 Magisco gaat een stapje verder en dieper

Op Indeed upload je een statisch CV en reageer je met behulp van een motivatiebrief op een vacature. Op LinkedIn maak je jouw openbare profiel aan, verwerk je jouw persoonlijke info in je profielsectie, schrijf je een aantrekkelijke samenvatting over jezelf en ga je daarna op zoek naar vacatures of wacht je op aanbiedingen.

Bij beide platformen is het heel makkelijk weer te geven wat jij kan en wat je hebt gedaan qua werkervaring en studies. Met behulp van de zoekfunctie voor vacatures op zowel Linkedin als Indeed kun je daarna dan tot op zekere hoogte prima aangeven wat jij wel en niet (qua functie, locatie etc.) zoekt in je nieuwe IT-baan.

Logisch en heel simpel zou je denken, toch?

Maar er mist iets..

Eigenlijk mist Linkedin en Indeed een essentieel onderdeel: Je kunt namelijk niet op een makkelijke manier weergeven wie jij bent als persoon. Je zou dat in je motivatiebrief of Linkedin profiel samenvatting kunnen verwerken, maar dan alsnog zijn er 2 problemen:

1) Die tekst in je motivatiebrief of profiel samenvatting is statisch en kun je niet gebruiken voor het filteren van vacatures en bedrijven. Stel dat je de ideale ict vacature hebt gevonden; passende functie, geweldig salaris, mooie auto en laptop van de zaak. Dan is het alsnog een hele klus om op voorhand uit te vinden of dat bedrijf wel goed bij jou als persoon past.

2) Weet jij van jezelf hoe je jezelf goed kunt omschrijven als persoon? Je weet prima wat je zelf wilt en waar jij gelukkig van wordt, maar dat verwoorden is een heel ander verhaal. Ik heb geen idee waar te beginnen als ik dat zou moeten verwerken in een stukje tekst, als je het mij vraagt.

Bij Magisco denkt Maggy vooruit en met je mee

Die 2 problemen lossen we bij Magisco op doordat we geen genoegen nemen met een oppervlakkige matching. We willen je alleen de allerbeste IT-vacatures laten zien; bedrijven waar jij écht mee matcht (met dank aan onze geweldige Maggy).

In de app kun je jouw eigen uitgebreide profiel aanmaken:

Magisco profile

Onder "Wishlist" kun je bijvoorbeeld je gewenste salaris en andere arbeidsvoorwaarden aangeven.

Tot hier is het allemaal zo spannend nog niet. Maar je wilt natuurlijk ook een ict vacature vinden van een bedrijf met een fijne bedrijfscultuur. En vaak juist het schetsen van een bedrijfscultuur waarin jij het beste tot je recht komt, is heel moeilijk. Laat staan een goed passend bedrijf te vinden daarna..

Dit beseffen we ons bij Magisco en hebben daarom een innovatieve oplossing bedacht.

Geen ellenlange vragenlijsten. Geen vragen waar je eigenlijk helemaal geen antwoord op kan geven, zoals "Ben je sociaal"?

Tha f*ck is sociaal? Wanneer ben ik sociaal en wanneer niet? Hmm, maar als ik hier "Nee" invul is dat vast negatief, want sociaal moet je zijn tegenwoordig.

Nee, slimme en korte vragen waar je echt iets aan hebt. Bijvoorbeeld: Wil je graag met klanten werken of liever helemaal geen contact met de klant? Werk je het liefst met veel personen om je heen? Agile of Waterfall?

Op deze vragen is er GEEN goed of fout antwoord mogelijk. Het zijn vragen waardoor Maggy je beter leert kennen (en waarschijnlijk jij jezelf ook).

Je begint bij Magisco heel simpel met een chat met Maggy:

Chatting with Maggy
Chatting with Maggy

Vaak horen we ook dat IT'ers zichzelf beter kennen na het beantwoorden van de vragen in hun Magisco. Ze kunnen beter verwoorden wat ze precies zoeken en wat goed bij hun past.

Dit is een win-win situatie. Onderaan de streep ben jij als IT'er veel gelukkiger en kun je jezelf veel beter en vaak sneller ontwikkelen in een bedrijf dat heel goed bij je past. 100% dat het bedrijf dan ook veel sneller groeit (met hulp van jou) 😀

#2 We draaien de rollen om = geen recruiter spam meer

Ja, je leest het goed. GEEN spam! Wij weten hoe vervelend het kan zijn wanneer jouw inbox overloopt met berichten van recruiters. Op platformen als LinkedIn krijg je hier vaak mee te maken. De knop om een bericht te sturen wordt eerder misbruikt, dan dat er met een achterliggende gedachte op wordt geklikt. Het is bijna een parttime job om je inbox te legen.

Ongeacht of er nu een goede aanbieding tussen zit of niet, je neemt ze waarschijnlijk niet meer serieus. Zonde, want misschien loop je hierdoor wel juist jouw droombaan mis.

Dat je inbox overloopt met berichten is één ding, maar dat je het gevoel hebt dat je niet serieus wordt genomen is een tweede. Vaak gebruiken recruiters hetzelfde riedeltje. Je krijgt de mooiste banen aangeboden en bijna altijd ben je de meest geschikte kandidaat. Het persoonlijke karakter ontbreekt. Een grote bron van frustratie.

Bij Magisco blijf je daarentegen anoniem. Volledig undercover. Pas op het moment dat jij zelf aangeeft in contact te willen komen met een bedrijf, gaat de sluis pas open en kunnen zij jou berichten sturen.

Hierdoor heb jij hebt zelf de touwtjes in handen en heb je nooit last van recruiter spam en onpersoonlijke berichten via Magisco.

#3 Geen tijdverspilling

Een stukje terug schetste ik het moment dat je een ideale ict vacature hebt gevonden via Linkedin of Indeed (passende functie, geweldig salaris, mooie auto en laptop van de zaak) en zei dat het dan alsnog een hele klus is om uit te vinden of dat bedrijf wel goed bij jou als persoon past.

Stel nu dat je solliciteert op die vacature. Het ene na het andere gesprek volgt en na een aantal gesprekken kom je erachter dat het bedrijf waarvan jij dacht dat dit jouw droombaan zou zijn, eigenlijk niet bij jou past.

Zonde van je tijd toch? Die tijd had je beter ergens anders aan kunnen besteden..

Bij Magisco haten we die tijdverspilling en vinden dat ook écht onnodig. Omdat Maggy verder kijkt dan alleen jouw kennis, functie en werkervaring etc., is de kans op tijdverspilling en teleurstellingen nihil.

Maggy geeft je inzicht in hoe goed jij matcht met een bedrijf op elk vlak. Je kunt jouw keuzes vergelijken met die van een bedrijf:

Magisco sliders

Natuurlijk lukt het niet altijd, maar dat zal dan eerder liggen aan bepaalde arbeidsvoorwaarden als de gewenste datum waarop je wilt starten bijvoorbeeld, dan dat het ligt aan de match tussen jou en de vacature of het bedrijf.

Nieuwsgierig naar wat Maggy voor jou kan betekenen?

Waar andere platformen statisch én onpersoonlijk zijn, is dat bij Magisco niet het geval. Maggy is jouw persoonlijke matchmaker en helpt jou dé ultieme match te vinden. Je weet wel; love at first sight 😉

Dat zij hier de beste in is, heeft ze aan ons al bewezen.

Nieuwsgierig of zij ook iets voor jou kan betekenen? Download de app en laat ons je meenemen in de nieuwe manier van matchen in de IT-wereld.

Wie weet vindt Maggy voor jou wel de perfect match. Een bedrijf waarbij het voelt alsof je thuiskomt en waarbij je nooit het gevoel hebt dat je aan het ‘werk’ bent.  Al met al leven we niet om te werken, maar we leven om het beste uit ons leven te halen.

GESCHREVEN DOOR:

Wesley Bosman

Wesley maak je gelukkig met de nieuwste technologie. Vooral met nieuwe gadgets of gave software welke ons leven makkelijker maken. Daarnaast interesseert psychologie en het menselijk lichaam hem als geen ander.

"Waarom doen we eigenlijk wat we doen? En hoe kan dat beter?" zijn 2 vragen die hem voornamelijk bezig houden.

Hij is er van overtuigd dat het anders kan en beter moet voor IT'ers: GEEN recruiter spam meer, MEER nieuwe kansen en BETER passende organisatie voor elke IT'er.

Met de gratis Magisco app wil hij een revolutie in gang zetten - liever vandaag nog dan morgen pas.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>