Vroeger – toen je jouw brief nog met de hand moest schrijven – was een sollicitatiebrief jouw entreeticket voor een nieuwe baan. Die brief moest zo perfect mogelijk zijn. Maakte je een fout? Jammer dan! Dan kon je opnieuw beginnen.

Later maakte Tipex dat wel een stuk makkelijker, maar professioneel was het niet.

De komst van de computer en het internet was een game-changer voor zowel bedrijven als werkzoekenden. Bedrijven maakte steeds meer gebruik van een eigen website. Het uitzetten van vacatures, maar ook het solliciteren hierop werd steeds eenvoudiger. De handgeschreven brief werd op zijn plaats vervangen door een e-mail. 

IT revolutie

 

Digitalisering 2.0

LinkedIn deed daar nog een schepje bovenop: Een sociaal platform waarmee je kon communiceren met jouw professionele netwerk én deze tegelijkertijd kon uitbreiden. De enige vereiste was een profiel – dat functioneerde als digitaal CV – dat je moest aanmaken.

Tegenwoordig kun je op LinkedIn contact onderhouden met andere professionals, advies vragen aan branchegenoten of een nieuwe baan vinden. Op jouw LinkedIn profiel kun je eenvoudig aangeven of je op zoek bent naar een nieuwe baan wat het voor recruiters eenvoudiger maakt om jou te vinden.

Anyway, je weet vast hoe makkelijk LinkedIn werkt, maar juist in die sterke punten van LinkedIn zitten ook de tekortkomingen.. Twee voorbeelden daarvan zijn:

– Overvloed aan berichten

Één van die tekortkomingen is de overvloed aan berichten van recruiters die denken de perfecte baan voor je gevonden te hebben. Als IT’er word je gek van al die aanbiedingen en berichten van recruiters / werkgevers. Al die berichten lees je niet meer en dat is zonde, want misschien loop je zo jouw droombaan wel mis.

– Persoonlijke voorkeuren blijven links liggen

Wanneer je dan wel op een aanbieding of bericht antwoord, doe je dat omdat de functie je aanspreekt.

Maar of de baan daadwerkelijk bij jou past, kun je onmogelijk beslissen. Of een baan wel of niet bij je past, hangt niet alleen maar af van het feit of je wel of niet voldoet aan de functie-eisen. Je wilt dat de desbetreffende werkgever bij je past en goed aansluit op (bijvoorbeeld) jouw persoonlijke voorkeuren qua werkomgeving.

Of de werkomgeving binnen het bedrijf goed je past kun je niet opmaken uit een bericht via LinkedIn. Daar kom je vaak pas (deels) achter in het persoonlijke sollicitatiegesprek (en dan nóg kun je voor jezelf geen volledig beeld schetsen van het bedrijf).

En om nu bij iedere interessante aanbieding of vacature op persoonlijk gesprek te gaan, kost ook oneindig veel tijd..

En toen was daar de Revolutie met Magisco

Hoeveel makkelijker het solliciteren toen werd door de komst van het internet, zoveel beter (makkelijker + effectiever) wordt solliciteren nu door de komst van Magisco..

Maggy van Magisco

Magisco is een innovatief platform waarmee onder anderen wordt gezocht naar de perfecte match tussen jou en een werkgever. Niet door alleen te kijken naar papiertjes en expertises die jij bezit, zoals bij LinkedIn of vacaturesites wordt gedaan.

Een match is succesvol (op de korte en lange termijn) als zaken zoals persoonlijke eigenschappen en voorkeuren ook meetellen.

Stel je eens voor dat je over alle skills beschikt en voldoet aan alle functie-eisen genoemd in de vacature, maar dat de cultuur van het bedrijf en de werkomgeving binnen het bedrijf niet bij jou passen.. Dan hoort die vacature eigenlijk helemaal geen match te zijn.

Tegenwoordig kun je op papier de perfecte match zijn, maar in de praktijk dus helemaal niet op je plek zitten..

En dat snapt Maggy maar al te goed. 

Maggy matching

Who the f*** is Maggy?

Maggy is dé matchmaker van Magisco. Haar missie is om samen met jou het allergrootste succes van jezelf te maken.

In de Magisco app creëert zij samen met jou een persoonlijk profiel (dat je zo veel als jij zelf wilt kunt uitbreiden). Op basis van jouw persoonlijke profiel gaat Maggy niet alleen jouw droombaan vinden, maar helpt ze je ook het beste uit jezelf en jouw carrière te halen.

In dit artikel kun je meer lezen over Maggy van Magisco

Wij van Magisco geloven..

dat gelukkige IT’ers automatisch (en onbewust) bijdragen aan een betere wereld. Als de IT’er zelf gelukkig is, is hij of zij meer in staat om andere personen gelukkig(er) en/of bedrijven beter te maken.

We leven niet om te werken, maar we leven om het beste uit ons leven te halen.

Dat is waarom wij bestaan. Dat is waarom wij met passie, emotie en volledige toewijding werken aan ons platform.

De Magisco app is slechts het begin van dit platform.

GESCHREVEN DOOR:

Wesley Bosman

Wesley maak je gelukkig met de nieuwste technologie. Vooral met nieuwe gadgets of gave software welke ons leven makkelijker maken. Daarnaast interesseert psychologie en het menselijk lichaam hem als geen ander.

"Waarom doen we eigenlijk wat we doen? En hoe kan dat beter?" zijn 2 vragen die hem voornamelijk bezig houden.

Hij is er van overtuigd dat het anders kan en beter moet voor IT'ers: GEEN recruiter spam meer, MEER nieuwe kansen en BETER passende organisatie voor elke IT'er.

Met de gratis Magisco app wil hij een revolutie in gang zetten - liever vandaag nog dan morgen pas.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>