De digitale innovaties zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Van robots die je werk overnemen tot de aanvulling van jouw zoekopdracht op Google, je kunt het zo gek niet bedenken en het is er of is onderweg.

Ik som de 7 grootste tech trends – waarvan wij bij Magisco denken dat die een heel groot deel van onze toekomst gaan vormen – hieronder voor je op.

7 Tech trend die de komende jaren het verschil gaan maken

1) De inzet van het 5G Netwerk

Na dat mega snelle 4G-netwerk, is een 5G-netwerk nu ook al onderweg. 5G is de volgende generatie van mobiele communicatie met o.a. een grotere data-capaciteit. 

Amazon wil het 5G netwerk bijvoorbeeld gaan gebruiken om een vloot aan drones in te zetten en zo pakketjes sneller bij mensen thuis te bezorgen. Nooit meer wachten op je pakketjes dus.. Ook de ontwikkeling van slimme devices en zelfrijdende auto’s zullen van het 5G netwerk kunnen genieten.

2) Over zelfrijdende auto’s gesproken…

De laatste jaren wordt er al veel aandacht besteedt aan het ontwikkelen van zelfrijdende auto’s (Tesla anyone?). Hoewel op dit moment nog geen volledig zelfrijdende auto’s op de weg te vinden zijn, is het wel al mogelijk om een auto-piloot aan te zetten op de snelweg om zo toch meer te genieten van je rit naar huis.

Deze mate van autonomie gaan we niet alleen terug vinden in auto’s, maar in allerlei apparaten en verschillende bedrijfsprocessen.

3) Kunstmatige Intelligentie en Machine Learning is overal

Kunstmatige intelligentie begint langzamerhand deel uit te maken van ons alledaagse leven. Thuis in de vorm van Alexa of Siri om ons leven in huis makkelijker te maken. Maar niet alleen thuis hebben wij baat bij de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie..

Ook bedrijven proberen via deze manier – samen met machine learning – efficiënter te werken en betere services aan de consument te bieden. Denk aan Netflix dat het nu al gebruikt om suggesties te doen op basis van jouw binge-watching avonden en Google om jou te helpen met suggesties waar je zelf niet eens aan gedacht hebt.

In de aankomende jaren zal dit meer en meer de standaard gaan vormen.

4) Augmented Reality

Een bril dragen, of een bril dragen?

Augmented Reality (AR) zal meer en meer gaan bijdragen aan de manier waarop we de wereld zien en informatie verwerken. Het is nu mogelijk om je huis virtueel opnieuw in te richten, zodat je weet hoe het eruit ziet zonder alles eerst écht te moeten verplaatsen. 

Daarnaast kan augmented reality de ultieme ervaring bieden als het aankomt op het spelen van games of het zien van films in de vorm van beeld, geluid én gevoel. De Efteling heeft hier al stappen in gezet in de vorm van de Pandadroom (tegenwoordig heet het Fabula) of de nieuwe Symbolica attractie.

5) De integratie van technologie en gezondheidszorg

Onder het mom “voorkomen is beter dan genezen” zal ook de gezondheidszorg steeds meer aandacht besteden aan de technologische ontwikkelen van zowel kunstmatige intelligentie als machine learning. 

Je eigen data – bijvoorbeeld verzameld via de ECG-functie in je apple watch – gaat een beeld vormen van hoe gezond je bent en op basis daarvan voorspellingen doen hoe je dat zo kan houden. 

Gadgets – zoals neurale implantaten – zullen een rol gaan spelen in het vinden en oplossen van klachten om zo patiënten nog beter te kunnen helpen. 

Nu klinkt het allemaal als heel ver weg, maar (mede door het 5G-netwerk) wordt de technologie in de gezondheidszorg in een rap tempo beter, sneller en geavanceerder.

6) Blockchain in gebruik

Hoewel Blockchain super veel ontwikkelt is de afgelopen jaren, is dit nog maar slechts het begin van de mogelijkheden.

Cryptomunten beginnen zich te vestigen (als je kijkt naar de prijs per Bitcoin die steeds stabieler wordt), waardoor er steeds meer aandacht komt voor de onderliggende technologie – de blockchain.

De komende jaren kunnen doorslaggevend zijn in de toepassing en ontwikkeling van deze technologie. De crypto betalingen op basis van blockchain nemen zeker het voortouw, maar ook de toepassing in bijvoorbeeld de logistieke of entertainment sector zijn zeker mogelijk in de komende jaren.

7) Quantum computing mogelijkheden

Als crème de la crème: Om veel van deze innovaties te kunnen realiseren zal er gebruikt gemaakt moeten worden van gigantisch sterke computers: de Quantum computers.

Een huidige doorsnee laptop zou waarschijnlijk al gaan roken bij het idee dat alle data die binnen komt, vewerkt moet worden. Die verwerking zal veelal gaan via deze super computers.

Alle sectoren van gezondheidszorg tot de IT zullen gebruik moeten maken van deze supercomputers om alle tech dromen om te zetten in werkelijkheid.

Is er een trend die je mist in dit rijtje?

Ik ben te nieuwsgierig, dus als je iets mist in dit verhaal laat dan zeker even een reactie achter onderaan deze pagina.

Meer weten over verschillende tech trends? Een tech event bezoeken is dan waarschijnlijk het beste idee. De beste tech events in 2020 hebben we opgesomd in dit artikel (klik hier).

GESCHREVEN DOOR:

Wesley Bosman

Wesley maak je gelukkig met de nieuwste technologie. Vooral met nieuwe gadgets of gave software welke ons leven makkelijker maken. Daarnaast interesseert psychologie en het menselijk lichaam hem als geen ander.

"Waarom doen we eigenlijk wat we doen? En hoe kan dat beter?" zijn 2 vragen die hem voornamelijk bezig houden.

Hij is er van overtuigd dat het anders kan en beter moet voor IT'ers: GEEN recruiter spam meer, MEER nieuwe kansen en BETER passende organisatie voor elke IT'er.

Met de gratis Magisco app wil hij een revolutie in gang zetten - liever vandaag nog dan morgen pas.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>